Ayrıca beslenme uzmanları, yiyecekleri “kötü” ve “iyi” olarak ayırmamanızı istiyor. Ne zaman duracağınızı biliyorsanız ve fiziksel aktiviteyi unutmazsanız her şeyi yiyebilirsiniz. Avustralyalı bilim insanları bir deney yaptılar ve ardından şu sonuca vardılar: bitter çikolata günlük diyetinize dahil edilebilir ve dahil edilmelidir!
Uzmanlar sağlıklı insanların beslenme alışkanlıklarının yanı sıra tıbbi kayıtlarını da analiz etti . Gönüllülerin %85 kakao içeriğine sahip çikolata yediğinde vücuttaki bağırsak bakterilerinin çeşitliliğinin ve sayısının arttığı ortaya çıktı. Günde bir parça bitter çikolatanın faydaları çok büyük; işte buradalar! Bunun nedeni muhtemelen kakaonun, yararlı bakterilerin büyümesini desteklediği kolona ulaşana kadar sindirilmeyen bir prebiyotik görevi görmesidir.
Ayrıca bitter çikolata, izobutirik asit ve izovalerik asit olarak bilinen bazı faydalı yağ asitlerinin üretimini de destekler. Sindirime yardımcı olurlar ve genellikle gastrointestinal fonksiyonu iyileştirirler. Kakao içeriği ne kadar yüksek olursa çikolatada o kadar az şeker bulunur. En az %70 kakao içeren çikolataları tercih etmelisiniz. Bu çikolata antioksidanlar açısından zengindir ,kalp ve kan damarlarının işlevini iyileştirmeye ve gençliği teşvik etmeye yardımcı olacaktır.
Bitter çikolatayı sevenler için bir bonus daha:
Bu ürünün bilişsel işlevler üzerinde olumlu etkisi vardır. Bilim insanları, bitter çikolata yiyen insanların daha iyi konsantre olduğunu ve mantıksal görevleri daha hızlı gerçekleştirdiğini buldu. Sadece ılımlılığı unutma. Günde 1-2 dilim çikolata yemek yeterlidir. Zevki mümkün olduğu kadar uzun süre uzatmak için parçayı yavaşça emdirin.
Çikolatayı birleştirmenin en iyi yolu nedir?